Vragen over stage lopen bij Versa Welzijn

Hier vind je alle antwoorden op vragen die ons het meest gesteld worden over onze stages. Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Mail onze afdeling Personeel & Organisatie: pno@versawelzijn.nl

Wat voor stages zijn er?

StagesOpleidingHoe langLeerjaar
1Stage beroepsopleiding HBO / MBOWeken/maanden (max. 1 jaar)3e-4e leerjaar
2Snuffelstage beroepsopleiding of beroepsoriëntatie HBO / MBODagen / weken1e – 2e leerjaar
3Stage (-opdracht)Universiteit/MasterWekenHoger leerjaar
4Maatschappelijke stageMiddelbare schoolMinder dan 40 uurVarieert
5Taalstagen.v.t.Varieertn.v.t.
6Werkervaringsstagen.v.t.Varieertn.v.t.

Artikel ‘leerteams’ Social Work

Trajectum schreef een leuk artikel over de ‘leerteams’ van de opleiding Social Work, die bij Versa stage lopen. Lees het artikel hier

Is er een stagevergoeding?

Stagiairs krijgen geen stagevergoeding. Wel maken we van tevoren afspraken over een onkostenvergoeding en zijn er vergoedingsregelingen, zoals voor woon-werkverkeer en bepaalde onkosten die je maakt. 

Heb ik voor een stage een VOG nodig, een Verklaring Omtrent Gedrag? 

Met een VOG laat je zien dat je geen strafbaar verleden hebt. Stagiairs die bij Versa Welzijn een stage gaan lopen van zes maanden of langer moeten een VOG laten zien. Aan het eind van de stageperiode krijg je de VOG van ons terug. Het niet of niet op tijd inleveren van een geldige VOG betekent het einde van de stage. De kosten voor het aanvragen van een VOG krijg je van ons vergoed. 

Door wie wordt de stage begeleid? 

De stage wordt begeleid door een beroepskracht van Versa Welzijn die in hetzelfde werkveld werkt als de stagiair. De stagebegeleider geeft op een eigen en persoonlijke manier invulling aan de begeleiding. Een open en veilige leeromgeving vinden we belangrijk, net zoals enthousiasme en creativiteit. En oh ja, de stagebegeleider zorgt ervoor dat de stagiair een leuke tijd heeft.

Wat staat er in het stagewerkplan?

Aan het begin van de stage maakt de stagiair een stagewerkplan. Daarin staan de doelen en passende taken. In het plan staat ook: hoe vaak de begeleiding plaatsvindt, wat de inhoud van de begeleiding is, welke leerdoelen er zijn/gekoppeld aan competenties die de opleiding heeft geformuleerd, wat er in het verslag komt en de evaluatie- en beoordelingsmomenten.

Kan ik na mijn stage bij Versa Welzijn blijven werken?

Als je de stage goed hebt afgerond, dan nemen we je graag op in het bestand dat we gebruiken als er een vacature is of als er invalkrachten nodig zijn. We blijven graag in contact!