Maak jij de overstap naar het sociaal werk?

Jij bent een echte bruggenbouwer. Je aandacht gaat uit naar de kwetsbaren in de samenleving. Jouw wens? Er alles aan doen om die doelgroep maatschappelijk te activeren en te laten meedoen.

Werk dat ertoe doet

In het sociaal werk organiseer je samen met je teamgenoten de dienstverlening. Dat betekent dat je oog hebt voor wat er speelt onder de inwoners en onderzoekt hoe je daar in de voorzieningen op in kan spelen. De ene dag ben je daarvoor in gesprek met netwerkpartners en je teamgenoten. De andere dag zoek je inwoners op. Je zet in op sociale preventie en actieve participatie in een gebied.

Projecten en activiteiten uitvoeren is een vast onderdeel van je werk. Je verzorgt de programmering van activiteiten en voert recreatieve en educatieve activiteiten uit, zoals cursussen, instructies en voordrachten. Daarbij ondersteun je collega’s in de uitvoering en begeleid je deelnemers. Ook verzorg je administratieve taken.

Talenten

Wij geloven in de talenten en mogelijkheden van ieder mens. Van inwoners, maar ook van collega’s. Wat voor de gemeenschap ‘buiten’ goed is, is goed voor de gemeenschap ‘binnen’ onze organisatie. We werken aan duurzame relaties in de buurten en binnen Versa. Dat doen we van mens tot mens. Dat maakt het sociaal werk in de buurten prachtig en het werken binnen Versa Welzijn heel fijn. Dat geldt ook voor collega’s die geen opleiding in het sociaal werk hebben afgerond (of misschien wel, maar in een ver verleden) en geen of beperkt ervaring hebben met het werken in het sociaal domein. Ook voor jou is er mogelijk een plek binnen ons mooie vak.

Heb jij altijd al belangstelling hebt gehad voor het werken in het sociaal werk? Of wil je juist nu de keuze maken voor betekenisvol werk, jouw ervaringen en vaardigheden inzetten voor jouw medemens, dan gaan we heel graag met je in gesprek.

Bijeenkomst

Versa organiseert een aantal keer per jaar een zij-instromersbijeenkomst waarin we gezamenlijk kennis maken met elkaar. Als we na die bijeenkomst kansen zien om elkaar te versterken, dan maken we een individuele kennismakingsafspraak met je om nog wat verder door te praten en goed te onderzoeken waar jouw belangstelling en onze wensen liggen. Als we die overeenkomsten hebben gevonden, dan gaan we jou helpen om binnen Versa een mooie baan te vinden. Het mooie? We hebben al aardig wat collega’s in dienst genomen die eerst heel ander werk hebben gedaan en de overstap succesvol hebben gemaakt.

Ben je geïnteresseerd, vul dan het formulier in en dan nodigen we je graag uit voor onze volgende bijeenkomst.

Meer informatie en contact

Ingrid van der Vorst
035 623 11 00
pno@versawelzijn.nl